stichting 2020-05-29T22:18:06+00:00

Stichting

Woensdag  4 maart 2020 is Gregor van den Brink overleden. Gregor was de initiator, de inspirator en de grote motor van en achter de Stichting Pluktuin Apeldoorn.

Onze vrijwilligers zullen de Pluktuin naar beste weten en kunnen verzorgen en voortzetten.

Het bestuur van de Stichting Pluktuin Apeldoorn.

Doel

Doel van de Stichting Pluktuin is met het bewerken van deze zorgtuin een verbindende bijdrage te leveren aan de buurtschap Wenum Wiesel. Naast de educatieve functie is de tuin een gastplek voor de bewoners en hun mantelzorgers van de Atlant Zorggroep. Bijzondere aandacht is er voor  mensen met een kleine beurs. Mensen met een regelrechtkaart krijgen de helft korting.

Vrijwilligers

Kriebelende groene vingers? Een eigen volkstuin teveel? U bent dan de vrijwilliger die wij zoeken!

Denk er eens over om samen te tuinieren in de pluktuin. Omdat we samen zijn kan ieder ook rustig met vakantie, we zorgen dat de natuur ondertussen niets tekort komt. Ook is het gezellig om samen buiten te werken en plannen te maken hoe we de teelt aanpakken. De tuin wordt daarmee ook een beetje van jezelf. Kortom: een collectieve volkstuin, educatief en sociaal. We werken nauw samen met andere mooie groene projecten; de Nieuwe Raatakkers, de StadsAkkers, de moestuin. Ook werken we samen met jongeren in een leertraject die werkzaam zijn bij Hoveniersbedrijf het Vinkenest. De ‘jongens’ helpen ons met klusjes waarbij een sterke arm goed van pas komt.

Bestuur

De stichting is opgericht in januari 2017. Bestuursleden zijn:

Gerrit Bazelier (voorzitter)

Harry de Jong (secretaris/penningmeester)

Jan Bulthuis , contact met Raatakkers en vrijwilligers