Stichting

De Stichting is opgericht in januari 2017 door Gregor van den Brink. Hij overleed op 4-3-2020. Gregor was de initiator van en achter de Stichting Pluktuin Apeldoorn.     Sinds juni 2022 is het oude bestuur afgetreden en het nieuwe bestuur is samengesteld uit een groep enthousiaste vrijwilligers.

Doel

Doel van de Stichting Pluktuin is het bewerken van de pluktuin met uitsluitend vrijwilligers, waaronder herintreders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens leveren we een verbindende bijdrage aan de buurtschap Wenum Wiesel en vervullen we een educatieve functie voor bezoekers en groepen leerlingen van scholen t.b.v. een sociaal maatschappelijke stage.  Bijzondere aandacht is er voor  mensen met een kleine beurs. 

Vrijwilligers

Kriebelende groene vingers? Een eigen volkstuin teveel? Dan bent u de vrijwilliger die wij zoeken!

Samen tuinieren in de pluktuin. Omdat we samen zijn kan iedereen rustig met vakantie. We zorgen, dat de natuur intussen niets tekort komt. De tuin wordt daarmee ook een beetje van jezelf. Kortom: een collectieve pluktuin, educatief en sociaal. We werken nauw samen met de Nieuwe Raatakkers. Gezellig en leuk om met elkaar te werken en mee te denken en mee te denken over hoe we de teelt aanpakken.