pluktuin 2022-01-09T12:01:49+00:00

De pluktuin

Pluk de dag! Wie van de natuur houdt is bij ons  aan het goede adres. En als u komt: neem even tijd voor een kleine wandeling, de Pluktuin ligt in het buurtschap Wiesel: de allermooiste tuin van Apeldoorn.

Echt verse groenten op het bord  waarvan je weet waar ze vandaan komen. De verrassende smaak van vroeger herkennen. Leuk om te laten zien aan de kinderen hoe de worteltjes groeien. Nog mooier: zelf tomaten plukken. Ook leren met de seizoenen mee te eten, waar de groenten vandaan komen en weten wanneer het te oogsten is.

Groenten

Voor ons houdt het in dat wij samen met de natuur telen. We maken zoveel mogelijk gebruik van wat er al is. En dat is een hoop. We werken met een grote diversiteit aan planten, bloemen en kruiden zodat er zoveel mogelijk een natuurlijk evenwicht ontstaat. Daar hoort ook wisselteelt bij: elk seizoen staan de verschillende groente-families op een andere plek. Een divers ecosysteem biedt ook ruimte aan allerlei beestjes die graag insecten lusten.  Wij zaaien, planten en onderhouden de tuin met liefde en zorg; zelf kun je komen oogsten zodat je ze verser dan vers op je bord hebt. Oogsten kan van de gewassen die op de mededelingsborden staan. 

Bloemen

De bloementuin is dit jaar nog groter. Kom genieten. Het is een zomerbloementuin waar u veel snijbloemen vindt. Zo kunt u in alle geuren en kleuren zelf bloemen plukken en uw eigen boeket samenstellen. Voor je moeder of oma, voor de buren, of gewoon voor jezelf. Voor kinderen is het een rijke ervaring.

Klein fruit

In 2017  is de bessentuin aangelegd: bramen, frambozen en tal van bessensoorten. Het ziet er mooi uit, spannend hoe de oogst zal zijn.